IMG_3332

[ℬ𝒾𝓃𝓃𝑒𝓃𝓀𝒾𝒿𝓀𝑒𝓇] 'n stoere jongenskamer.

maandag 3 februari 2020

Kom je ook even bij ons binnengluren? Ik neem je namelijk mee naar de stoere jongenskamer van onze zoon Owen.

IMG_3338

Verhuizen of verbouwen?

Dat is de vraag die je jezelf gaat stellen als de kinderen groter worden en je huis kleiner. Wegen de kosten van de verbouwing op tegen het resultaat? Wordt je huis hiermee enigszins levensloop bestendig? Kunnen we niet beter verhuizen?

IMG_3335

Het werd verbouwen.

Het heerlijke uitzicht konden we niet missen. Als je daar eenmaal aan gewend bent, wil je niet anders. Daarom besloten we eind 2019 ons woongenot te vergroten en twee dakkapellen te laten plaatsen. Aan de voorzijde hebben we er één over de gehele breedte van het huis, aan de achterzijde hebben we slaapkamerbreedte aangehouden.
Wat een licht.
Wat een ruimte.

Hoewel je vloeroppervlakte niet vergroot wordt, krijg je wel meer 'staruimte'. Ideaal! En, het allerleukste, de kinderen krijgen een nieuwe slaapkamer. Want als je dan toch bezig bent... Voor Owen betekent dat een stoere jongenskamer waar 'n tijd mee gedaan kan worden: nieuw kleurtje op de muur ('ik wil héél graag blauw, mam, want dat vind ik het allermooist'), een nieuw bed, een bureautje, maar bovenal een plekje speciaal voor hem. Waar hij zich thuis voelt en kan terugtrekken.

IMG_3334
IMG_3332

Het bed maakte onze handige (o)pa van gebruikt steigerhout. We kozen voor een grijze beits, voor een robuust effect.
Onder het bed zijn twee deuren met daarachter een zee van opbergruimte. Ideaal! Zo verlies je geen vloeroppervlakte en kun je toch 'n hoop kwijt.

IMG_3348

De legowekker was een verjaardagscadeau voor Owens zesde verjaardag. Je vindt hem hier.
Hoewel Owen nog niet helemaal kan klokkijken is het wel een perfecte tijdsindicatie. Als de wekker afgaat komt hij zelf uit bed.
En, zeg nou zelf... Wie wil er niet gewekt worden door de stem van Superman, die vol overgave roept: 'Rise and Shine, Justice never sleeps'. Te cool, toch?

IMG_3344

Owen spaart 'notenkrakers'. Elke Kerst proberen we er één of twee te scoren. Deze twee hebben we afgelopen jaar gevonden voor slechts €6,95! En hoewel de Kerst al lang achter ons ligt, staan ze nog standvastig. Want elke dag is het een beetje kerstfeest, vindt Owen.

IMG_3347

De lange muur kreeg de kleur Vintage Blue van Little Dutch. Dit was, denk ik, de grootste uitgave (naast het bed) voor de kamer.
Ik ging op jacht naar leuke budget items. Zo scoorde ik voor €1,50 het pennenbakje bij Kwantum. Het bureaulampje in de vorm van een 'O' vond ik bij de Hema voor slechts €3,-. Het letterbordje scoorde ik eveneens bij de Kwantum voor Γ³Γ³k €1,50. De koptelefoon met print zag ik bij de Action voor zo'n €4,-. Je begrijpt, die kon ik niet laten liggen. Het stereootje op zijn bureau is van mijzelf geweest en krijgt nu een tweede leven. Na een poetsbeurtje was hij weer als nieuw.

[β„’π‘’π“Šπ“€π‘’ 𝓉𝒾𝓅!] Bij de Kringloop hebben ze héél véél leuke kindercd's in goede staat. Als je goed zoekt, hebben ze vaak ook luisterboeken. Zo vond ik, bijvoorbeeld, het verhaal van Pluk van de Petteflet uitgevoerd als hoorspel. Een absolute favoriet hier in huis!

De bureaustoel vond ik in de uitverkoop bij Kwantum voor €12,50.

5771698D-F63F-4F71-9E19-220C6BAB8D89

De constructiebalken konden tijdens het plaatsen van de dakkapel niet verwijderd worden.
Hoewel het karakter geeft aan ons oude dijkhuis, is het niet altijd praktisch.
Er ontstond namelijk een loze hoek in de zijkant van de slaapkamer.
Om hier tΓ³ch invulling aan te geven, hebben we er een leeshoekje van gemaakt.
De boekenstandaard maakte ik zelf van een witte MDF-plank en drie fotoplankjes.
Tot slot tikte ik 'n stoere zitzak op de kop, waar heerlijk op gechild kan worden.

Owen is heel erg blij met zijn kamer en dat betekent dat wij dat ook zijn!
Afgezien van de dakkapellen, waren de uitgaven niet enorm.
Mag ik je uitdagen om ook te gaan budgetshoppen? Het is zo leuk, Γ³Γ³k voor je portemonnee!
[β„’π‘’π“Šπ“€π‘’ 𝓉𝒾𝓅!] Maak er - natuurlijk nΓ‘ het coronavirus, als alles voorbij is - een kringlooptocht van.
Toer van kringloop naar kringloop met tussendoor tijd voor lekkere hapjes en drankjes op 'n terrasje. Ik deed het vorig jaar en ik kan het je alleen maar aanraden: super leuk!

Laat je me weten welk budget item jij op de kop hebt getikt? Ik ben heel benieuwd.

Enne... zorg goed voor jezelf Γ©n elkaar.

π’ͺ𝒽! β„‹π’Άπ“…π“…π“Ž π’Ÿπ’Άπ“Žπ“ˆ!

𝒳 β„’π’Άπ“Šπ“‡π’Ά

Deel dit bericht via