design-r-lamp

[𝐵𝓁𝒾𝒿𝓂𝒶𝓀𝑒𝓇] Hightech in verfijnd design: het bestaat!

vrijdag 29 november 2019

“Is toch mooi, schat? Héél praktisch, nieuwste van het nieuwste, moeten we hebben.” En jij? Je staat erbij en kijkt ernaar. Kan het niet tegenhouden dat zo’n onooglijk ding het interieur binnensluipt en een prominente plaats in de ruimte krijgt. Waar iedereen het ziet en waar vooral mannelijke vrienden positief op reageren.

Ruimte-opslurpende bakbeesten

Ik ben al heel lang opzoek naar mooie accessoires voor in de slaapkamer. Enorm veel prullaria hebben de revue gepasseerd: vaasjes, lampjes, wekkers. De juiste toon krijg ik maar niet te pakken.

De ruimte in onze slaapkamer is beperkt en vraagt om verfijnde accessoires. Niet om ruimte-opslurpende bakbeesten. Ken je dat? Dat manlief voor techniek kiest, maar jij de vormgeving belangrijker vindt?

Een goed voorbeeld is de wekker. Wat zijn dat vaak lelijke dingen, zeg. Zien ze er mooi uit, dan zijn ze niet praktisch. En vice versa. Keuzestress dus! Kies ik voor uiterlijk of gebruiksgemak?

Eigenlijk zou je niet hoeven kiezen. Waarom bestaat er geen moderne techniek, verpakt in een mooi, verfijnd of stijlvol uiterlijk?

gingko-flip-clock

Mooi én praktisch

Dat bestaat dus wel. Ik heb namelijk een wekker gevonden waar ik wel enthousiast over ben. De Gingko Flip Click Clock ziet er mooi uit én is super praktisch.

Het klokje is gemaakt van natuurlijke materialen, uitgerust met intelligente technologie en verfijnde details. Verkrijgbaar in vier verschillende houttinten, waarvan er één perfect in mijn interieur past.

Je kunt de Flip Click Clock permanent laten branden of in de geluidsactivatie-modus zetten: de tijd verdwijnt dan automatisch wanneer het stil is. En licht weer op zodra je het wekkertje aanraakt of in je vingers knipt. Gaaf toch?

Om de tijd en het alarm in te stellen, raak je de laser gegraveerde knoppen aan. Het alarm uitzetten, doe je door het klokje om te draaien. De cijfers worden dan automatisch gecorrigeerd.

FlipClickClock22

De R van…

Nog zo’n struggle voor op een nachtkastje, vind ik: het perfecte nachtlampje. Ik heb zelfs overwogen gewoon géén lamp neer te zetten, maar aangezien ik een vervend lezer ben, is een lamp een must-have.

Gezien mijn enthousiasme over de Flip Click Clock wekker, ging ik in de collectie van Gingko opzoek naar een lamp. Laten ze nu net de nieuwe collectie gelanceerd hebben met, jawel, een hele toffe lamp!

Het was liefde op het eerste gezicht. De R-vormige voet lijkt – gesloten – op een 3D letter R. Eenmaal geopend transformeert het in een elegante lamp met LED licht, dat je kunt instellen in warme of koele tinten.

r-space-lamp

De R Space Lamp is gemaakt van speciaal Tyvek-papier. Dat is water- en scheurvast én laat het licht mooi uitkomen. Nog een voordeel: de lamp is dimbaar en kan worden bediend met een afstandsbediening.

De lamp heeft een oplaadbare accu en is gemakkelijk dicht te klappen of te verplaatsen. En dichtgeklapt sluit het helemaal aan bij de interieurtrend die terug is van weggeweest: de lettertrend.

Ik ben zo blij. Eindelijk items gevonden die ons interieur aanvullen in plaats van afbreken. Praktisch, stijlvol, verfijnd en door de intelligente technologie toch helemaal van nu. Mijn nachtkastje is gevuld. Yes!

r-space-lamp-ingeklapt

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Croon&Croon Design en Gingko Electronics. Zij hebben geen invloed gehad op de inhoud van deze blog.

Deel dit bericht via