IMG_3291

[𝐻𝒶𝓅𝓅𝓎 DIY] De leukste poppenhuis items maak je gewoon zélf!

maandag 20 januari 2020

OkΓ©, ik moet direct iets toegeven: ikzelf vind het even leuk als dochterlief. Om meteen maar met confessie twee te volgen: de 'poppenhuiskoorts' heeft behoorlijk toegeslagen. En, je bent gewaarschuwd, het is be-hoor-lijk verslavend. Ook je portemonnee vindt het niet altijd even leuk. Want met gigantisch veel keuzes in 'poppenhuizenland' wordt je hebberig tot en met. Althans, ik wel. En - hier volgt, met enige schroom, bekentenis nummer drie - het heeft me al meer gekost dan ik eigenlijk voor ogen had.

IMG_3285 (3)

Gezellige accessoires in zachte pasteltinten

'Dat moet anders!' Schreeuwde zowel mijn bankrekening als mijn lieftallige echtgenoot.
Hypothetisch gezien, natuurlijk.
'Dat kan anders', pareerde ik. Hier begon ik vol goede moed mijn zoektocht naar low-budget poppenhuis items.
Dat het niet zo gemakkelijk was als dat ik dacht, bleek wel na avonden scrollen achter m'n laptoppie. Ik begrijp nu opeens stukken beter waarom mijn moeder vroeger altijd over vierkante ogen sprak. Geloof me, ik had ze. Low-budget meubeltjes en accessoires had ik dan weer niet. Daarom besloot ik mijn mouwen op te stropen en zelf aan de slag te gaan. Want niets zo leuk als zelfmakers waar je blij van wordt.

Wie mij kent weet dat ik niet van de uitbundige felle kleuren ben. Wit, grijs, zwart en hout voeren dan ook de boventoon in het poppenhuis. Absoluut pinterest-waardig, maar voor een meisje van 3 ietwat saai. Wat gezellige accessoires in zachte pasteltinten zouden het geheel moeten afmaken.
Daarom sprong ik op een maandagochtend in de auto en reed met de radio op standje oorpijn naar de Action - over low budget gesproken... Ook moest de zolderkast aan een grondige inspectie onderworpen worden.
Na een ochtendje snuffelen was ik blij met het resultaat. Bij de Action vond ik lapjes vilt en stof voor slechts €0,86 per 5 lapjes vilt/stof. In mijn zolderkast vond ik een kunstplant, een doos oude houten kralen, wat restjes hout, een oud tafellaken (in de kleur lichtgrijs: kan niet beter!) en een doosje met naaigerei.
'Wat zullen we maken?' vroeg ik aan dochterlief. 'Slingers!' riep ze met stralende oogjes.
En zo geschiedde.

Benodigdheden

Wat heb je allemaal nodig voor het maken van jouw poppenhuis slinger?

β†’ vilt in kleurtjes van jouw keuze
β†’ stevig touw, denk aan katoendraad, bakkerstouw of wol
β†’ sjabloontje van een driehoekje (of een andere vorm) voor het knippen van de vlaggetjes.
Tip: ik knipte een sjabloon uit een wit A4 en legde dit op het vilt. Je kunt natuurlijk ook direct uit het vilt knippen.
β†’ lijm
Tip: ik gebruikte een lijmstift. Eveneens van de Action. Eigenlijk elke lijm is prima. Check wel even of de lijm geschikt is voor het verlijmen van stof/vilt.
β†’ scherpe schaar
β†’ liniaal, meetlint of rolmaat

IMG_3298

Hoe pak je het aan?

Alle materialen verzameld? Snel aan de slag!
Meet eerst even op hoe lang je slinger ongeveer moet zijn. Iets te lang is niet erg, maar iets te kort wordt een ander verhaal.
Knip een stuk van het door jou gekozen touw. Zorg dat je wat overlengte hebt, zodat je ook nog ruimte hebt om de slinger op te hangen.
Vouw het vilt dubbel en leg het sjabloon op het vilt. Zorg dat de vouw boven zit, zodat je dit over het touwtje kunt plakken.

IMG_3299

Knip zoveel vlaggetjes als dat je nodig hebt. Je kunt verschillende kleuren vilt afwisselen of kiezen voor één kleur.
Als je genoeg vlaggetjes hebt voor de lengte van je touw, kun je ze vastlijmen. Vouw je vlaggetjes één voor één over het touw en verlijm de bovenkant met de onderkant. Even laten drogen et voila! Klaar is kees. Super simpel, lekker goedkoop.

Daarnaast had ik zelfs nog genoeg spullen om enkele kamerplanten in mini formaat te maken, evenals een sierkussentje, een kastje voor in de keuken mΓ©t inhoud, een badkamerkastje en een vloerkleedje.
Benieuwd hoe ik het aanpakte? Dat lees je in de volgende blog.

π’ͺ𝒽! β„‹π’Άπ“…π“…π“Ž π’Ÿπ’Άπ“Žπ“ˆ!

X Laura

Deel dit bericht via