johnny-cohen-xro1l0c72VY-unsplash

[𝐻𝒶𝓅𝓅𝓎 place] Fijn coronaproof uitje met kids

donderdag 21 januari 2021

"Mam, ik weet Γ©cht niet wat ik kan doen".
Een veelgehoorde uitspraak deze dagen.
En ik moet eerlijk bekennen, ik weet het ook niet altijd meer. De bodem van mijn trukendoos komt in zicht en dit donkere regenachtige weer draagt ook niet echt bij aan de creativiteit.
Nu kwam ik Het Klauterwoud op het spoor. Een hele toffe buitenspeeltuin in het dorp Waspik, geschikt voor alle leeftijden!

IMG_4836

Perfect uitje voor jong Γ©n oud!

Het Klauterwoud is een ruige ruimte, die grofweg opgedeeld is in drie gedeeltes. Het eerste gedeelte heeft een klimrek, een waterpomp (vooral leuk op warme dagen!) en fijne zitjes.

IMG_4842
IMG_4841

Het tweede gedeelte is voor stoere kids en echte durfallen. Een grote schommel, die maar liefst met vier personen tegelijk gebruikt kan worden en héél hoog kan. De kabelbaan is hier favoriet (ook bij papa en mama) en gaat mega hard!

IMG_4839
IMG_4840

In het derde gedeelte kun je lekker ravotten. Diepe kuilen, hoge heuvels, boomstammen, takken. Je kunt er naar hartenlust klimmen en klauteren! Of een prachtige hut bouwen, ook leuk!

IMG_4838
IMG_4835
IMG_4844

Hoewel deze natuurspeeltuin midden in een woonwijk ligt, heb je het gevoel Γ©cht even weg te zijn van alle drukte. Omgeven door bossen, bomen en kabbelend water waan je je in een prachtig natuurgebied.
De speeltuin is aan alle kanten afgesloten en waar je ook bent, je hebt overal zicht op jouw kids. Je kunt ze dus met een gerust hart laten spelen.

Je kunt er prima een dag vertoeven dus neem ook eens wat lekkers mee voor een gezellige picknick.
Leuke bijkomstigheid: je hebt elke dag tot 21:00 uur 's avonds vrij - en gratis! - toegang. Houd je wel rekening met de avondklok die vanaf 22-01-2021 ingaat?

IMG_4843

Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, dit past perfect in het geheel. Uiteraard is alles kidsproof. En hoe fijn is het dat alles keurig wordt bijgehouden?!
Parkeren kun je vaak naast de speeltuin. Is het vol? Dan kun je de auto op loopafstand (circa 2-3 minuten lopen) parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein van gebouw 'De Wissel'.

Coronaproof

Doordat de speeltuin volledig in de buitenlucht is en je onderling voldoende afstand kunt houden is dit uitje absoluut coronaproof.
Houd je uiteraard aan de geldende maatregelen. Houd dus Γ©cht anderhalve meter afstand, was je handen bij aankomst en vertrek en nies of hoest in je elleboog. Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis en stel 'n bezoekje even uit totdat je weer opgeknapt bent.

Meer weten over Het Klauterwoud? Je vindt hier meer informatie.
Uitgespeeld? Tegenover de speeltuin is een hele toffe kinderboerderij.

'n Happy Day is hiermee gegarandeerd! Veel plezier!

Deel dit bericht via